Acasa Despre Noi Servicii Medicale Echipa Medicala Galerie Foto Video Parteneri Contact Pagina Pacientului EN

Clinica Somesan - Servicii Medicale Baia Mare
 
Rezultate Medicale


Cod Acces:

Servicii Medicale
» Alergologie si Imunologie Clinica
» ATI
» Bronhoscopie
» Cardiologie
» Chirurgie Generala
» Chirurgie Pediatrica
» Chirurgie Plastica si Estetica
» Chirurgie Toracica
» Chirurgie Vasculara
» Consiliere nutritionala
» Dermatologie
» Diabet si Boli de Nutritie
» Diagnostic al Afectiunilor Mamare
» EMG + EEG
» Endocrinologie
» Endoscopie digestiva
» Epidemiologie
» Examinari medicale siguranta transporturilor
» Explorari functionale
» Farmacie cu Circuit Deschis
» Farmacie cu Circuit Inchis
» Fiziokinetoterapie - Recuperare
» Gastroenterologie
» Genetica Medicala
» Ginecologie
» Hematologie
» Laborator de Analize Medicale
» Masaj
» Maternitate
» Medicina Fizica si Balneologie
» Medicina Interna
» Medicina Muncii
» Nefrologie
» Neonatologie
» Neurochirurgie
» Neurologie
» Neurologie pediatrica
» Oftalmologie
» Oncologie
» ORL
» Ortopedie
» Ortopedie Pediatrica
» Pediatrie
» Pneumologie
» Pneumologie Pediatrica
» Psihiatrie
» Psihologie
» Radiologie Dentară
» Radiologie si Imagistica Medicala
» Reumatologie
» Sali de Operatie
» Sterilizare
» Stomatologie
» Stomatologie - Chirurgie BMF
» Unitate de Transfuzie Sanguina
» Urologie
Despre Clinica Somesan
Investiţie de milioane de euro, din fonduri proprii şi credite bancare, Clinica SOMEŞAN a devenit in scurt timp de la inaugurare una dintre cele mai complexe unităţi spitaliceşti cu paturi din zona de nord vest a Romaniei. Bazele acestei investitii au fost puse odata cu demararea lucrarilor în anul 2009.  Clinica se întinde pe o suprafaţă de 4000 metri pătraţi, este compusă din subsol, parter şi 4 etaje, avand  parcare in incinta clinicii cu un numar de 60 locuri pentru pacienţi şi 55 locuri pentru personalul propriu. Aceasta investitie s-a nascut din necesitatea acoperirii unor servicii medicale deficitare in zona noastra si, evident, pentru acordarea de servicii medicale la un standard superior in ceea ce priveste calitatea umana a personalului, gradul profesional al specialistilor din clinica si nu in ultimul rand a unei dotari de exceptie in domeniul radiologiei si imagisticii medicale, a aparaturii din laboratul clinic de analize medicale, dar si al dotarilor din blocul operator, sala de nastere, maternitate sau cabinetele de specialitate din ambulatorul clinicii.

CLINICA SOMEŞAN este o instituţie medicală privată ce oferă asistenţă medicală la standarde moderne, beneficiind de aparatură de ultima generaţie, de experienţa şi profesionalismul unei echipe de medici şi asistenţi care conlucrează pentru a asigura pacienţilor şi colaboratorilor servicii de cea mai bună calitate, discreţie şi respect.

Datorită bunelor noastre relații profesionale cu cele mai reputate clinici de stat și private din Europa putem asigura pacienților noștri accesul la toate investigațiile și procedurile medicale care depasesc resursele locale. Am iniţiat contacte cu somiţăti ale lumii medicale ce şi-au manifestat dorinţa de a colabora cu Clinica Somesan în beneficiul pacientilor, oferind zile de consultaţii sau intervenţii chirurgicale.

Ceea ce este important de amintit este excelenta colaborare pe care o avem cu cadre medicale universitare de prestigiu din centrele universitare Cluj Napoca, Timisoara, Bucuresti sau Iasi, prin prezenta acestora in cadrul programului de consultatii a clinicii, precum si in cadrul unor schimburi de experienta in plan profesional, consiliere si recomandari medicale, deasemenea demararea unor activitati de cercetare in domenil medical.

Departamentul de radiologie si imagistica medicala a fost gandit pentru a raspunde covarsitoarei majoritati a solicitarilor venite din comunitate. Aparatura este de cea mai noua generatie iar personalul care o utilizeaza, precum si diagnosticienii sunt performeri recunoscuti in domeniu.

Tehnologia utlizata este eminamente digitala, de mare performanta, permitand manipulari complexe ale achizitiilor cu impact direct asupra acuratetei diagnosticelor, bazele de date sunt de foarte mare capacitate, securizate, iar posibilitatile de stocare ale imaginilor sunt variate.Oferta in domeniul radiologiei si imagisticii medicale este compusa din aparatura de rezonanta magnetica nucleara de 1,5T, tomografie computerizata, angiografie CT, osteodensitometrie DEXA, mamografie, radiologie convenţională pe un sistem Siemens Multix swing cu plăci fosforice, ecografie generală şi specială , inclusiv elastografie hepatică, în clinică existând încă alte trei ecografe Acuson X300 în diverse variante ultramoderne dedicate diverselor tipuri de investigaţii ecografice speciale: cardiologie , urologie , obstetrică şi ginecologie , 4D , doppler vascular , morfologie fetală, tehnici de histerosalpingografie.
Am reusit sa realizam, prin dotarea si personalul excelent instruit, un laborator clinic de analize medicale care indeplineste toate standardele de calitatea astfel ca acesta a devenit, începând cu luna martie 2014, primul laborator din țară acreditat de către Asociația de Acreditare din România - RENAR, conform ultimelor standarde de calitate SR EN ISO 15189:2013, ceea ce demonstrează inca o data calitatea, siguranța și profesionalismul efectuării analizelor medicale de laborator.
Colaborarea cu catedra de Genetica Medicala a Universitatii de Medicina si Farmacie ,,Iuliu Hatieganu”Cluj Napoca, personal cu Dl. Prof. Dr. Pop Victor, seful acestei catedre, a facut posibila realizarea acelor standarde clinice de laborator pentru care acreditarea RENAR a reprezentat o recunoastere evidenta a investitiei umane si materiale in acest domeniu.

Nu putem sa nu amintim aici si serviciile medicale de specialitate, realizate in cadrul ambulatorului clinicii si al sectiilor de spital. Peste 100 de medici asigura aceste servicii in domeniul medical, chirurgical, obstetrica-ginecologie sau stomatologie. Dispunem de sali de operatie moderne, dotate cu aparatura de interventie laparoscopica, precum si sali de nastere, compartimente de neonatologie si terapie-intensiva.

Am pus bazele activitatii stiintifice, prin participarea in cadrul unor simpozioane nationale si internationale, la care am prezentat oferta de servicii medicale dar si oferta profesionala. Intentionam, ca prin participarea si colaborarea unor cadre medicale universitare recunoscute la nivel national sa devenim un pol al stiintei, promovand in cadrul unor intalniri de lucru, ultimele cercetari in domeniul medical, realizand instruirea celor doritori de a cunoaste ultimele evolutii in domeniul medical.


Un obiectiv important il constituie in continuare mentinerea colaborarii cu Casa de asigurari de sanatate, prin care sa putem asigura in regim compensat servicii medicale acordate populatiei, devenind astfel o alternativa excelenta la serviciile publice, degrevand presiunea pe unitatile sanitare din domeniul public, in conditiile in care aceste servicii medicale sunt oferite in clinica noastra la standarde pe care populatia le doreste.

Alaturi de decontarea serviciilor medicale ambulatorii, laborator clinic si rediologie-imagistica medicala, in cadrul contractului cu Casa de asigurari , decontarea serviciilor se face si pentru spitalizare continuă - Obstetrică-ginecologie și Neonatologie si spitalizare de zi pentru Chirurgie generală, Diabet zaharat și boli de nutriție, Gastroenterologie,  Obstetrică-ginecologie, Medicină internă, Pneumologie, Urologie.
Deasemenea, vom pune accent pe serviciile medicale de maternitate, avand la dispozitie sali ultramoderne de nastere, compartiment de neonatologie, cu un personal calificat si instruit pentru a face fata cerintelor populatiei care apeleaza serviciile private de maternitate.

Nasterea unui copil reprezinta momentul mult dorit al implinirii unui cuplu. Responsabilitatea sistemului medical in asigurarea unei nasteri in conditii de siguranta si confort a devenit tot mai pregnanta. Alaturi de sistemul public de asistenta de maternitate si neonatologie, alternativele private devin tot mai solicitate.  Într-o specialitate medicală atât de complexă , dublată şi de o mare încărcătură emoţională deci aflată permanent sub ochiul scrutător al comunităţii şi al mass media, Clinica Someşan vine cu o ofertă completă, competentă şi atractivă, la nivelul aşteptărilor legitime în mileniul III într-o piaţă de servicii niciodată suficiente atât cantitativ cât mai ales calitativ. Nu am dorit o competiţie profesională şi de marketing încrâncenată ci am dorit să oferim o alternativă celor ce au nevoie de asemenea servicii şi implicit şansa celei mai bune alegeri.
Teama viitoarei mame si a familiei, evident, poate fi invinsa printr-o relatie deschisa medic-gravida, prin urmarirea, alaturi de medicul de familie a sarcinii, pe tot parcursul evolutiei ei si, mai ales, odata cu apropierea nasterii, constientizarea viitoarei mame a momentelor care trebuie parcurse, pas cu pas, de la declansarea travaliului si pana in momentul in care familia intregita paraseste, in siguranta, maternitatea noastra. Incercam o relatie de apropiere prin promovarea ,,scolii mamei”, foarte importanta pentru noi, prin stabilirea conditiilor in care gravida va naste, evaluand din toate punctele de vedere starea de sanatate a viitoarei mame si odata cu aceasta, modalitatea de nastere, fiziologica sau prin operatie cezariana. 

Venirea pe lume a nou-nascutului declanseaza un nou raport de apropiere intre acesta si mama. Compartimentul de Neonatologie al clinicii, dotat cu aparatura medicala de ultima generatie, precum si asigurarea conditiilor de intimitate in relatia mama-nou nascut, sunt elemente definitorii in a asigura confortul fizic si psihic atat de necesar dupa nastere. Colectivul maternitatii este alcatuit din persoane bine instruite, cu experienta in urmarirea lauzei si nou-nascutului. Maternitatea este organizata in jurului blocului de nastere, format dintr-o sala de nastere, o sala de travaliu, o sala de operatii cezariene si compartimentul de reanimare nou-nascuti, completat cu doua saloane de lauze, organizate in sistem rooming-in.

In conditiile dorintei de confort la nastere, dar si a asigurarii conditiilor de reechilibrare si de asistare postnastere, prin specialitatea de anestezie-terapie intensiva se completeaza in mod eficient echipa medicala dedicata procesului de nastere si asistarii nou-nascutului si a lauzei dupa nastere. Echipa medicala la nastere este una complexa, din care nu lipsesc medicii anestezisti-reanimatori alaturi de echipa medicala standard care trebuie sa asigure nasterea si momentele de dupa nastere. Avem asigurata Unitatea de transfuzii sanguine, pregatita pentru eventualele posibile complicatii care, astfel, pot fi rezolvate in cadrul clinicii, nemaifiind nevoie de transferuri interclinice spre alte unitati sanitare. Înainte ca momentul naşterii să se apropie este important ca viitorii părinţi să se informeze cu privire la tipurile de anestezie care le sunt puse la dispoziţie. În acest fel vor şti ce alegere să facă în momentul intrării în travaliu: anestezie locală, analgezie, anestezie generală sau anestezie epidurală.
Sedintele de consiliere psihologica pe care le oferim sunt orientate spre sustinerea viitoarei mamici:

  • ce presupune sarcina, travaliul si nasterea: constientizarea nevoilor reale in timpul sarcinii, cunoasterea si planificarea nasterii va ajuta la scaderea anxietatii si pregatirea adecvata in vederea obtinerii unei experiente pozitive;
  • ce inseamna maternitatea si cum sa devii mama: sprijinirea procesului de trecere de la a fi doar femeie la a fi si mama, discutarea noilor roluri, a temerilor privind ce inseamna sa fii un parinte bun, ce se pierde si ce se castiga in urma acestui proces;
  • relatiile cu partenerul si cu cei din jur: spre exemplu relatia cu partenerul influenteaza modul in care o femeie se simte si poate ajuta sau impiedica procesul de planificare a nasterii;
  • locul de munca: vor fi abordate teme precum orele de lucru, planuri pentru continuarea sau schimbarea rolurilor la locul de munca;
  • perioada post-natala: constientizarea propriilor nevoi si pe cele ale bebelusului, importanta modificarilor emotionale post-partum, tendinta spre izolare a mamei si bebelusului etc;

            Aceste servicii de consiliere psihologica si psihoterapie sunt destinate femeilor care:
doresc sa ramâna însarcinate/sunt gravide, se afla în situatia unui posibil avort sau sunt în perioada post-natala.
Pregătirea emoțională a pacienților inainte de o interventie chirurgicala presupune măsuri care să asigure adaptarea bolnavului la condițiile de viață din spital, relaționarea cu membrii familiei, precum și o atitudine amiabilă din partea medicilor care trebuie să le explice pacienților săi detalii despre natura bolii, ce presupune intervenția chirurgicală și care sunt consecințele sale.
Pe piata serviciilor medicale, devine tot mai evidenta dorinta pentru confort si siguranta. Odata cu provocarea reprezentata de lansarea unei alternative private in domeniul medical, am inteles necesitatea asigurarii unui alt mod de gandire si de actiune in relatia furnizor de servicii medicale-pacient. Aceasta este mult mai delicata si mai plina de responsabilitati in acest domeniu, al maternitatii si neonatologiei, de aceea, am creat toate conditiile pentru un act medical desfasurat la cele mai inalte standarde. E o investitie semnificativa in personal, aparatura si dotari dar, odata toate acestea rezolvate, putem deja vorbi de siguranta intr-un domeniu atat de sensibil. Totodata, prin contractul cu Casa de asigurari Maramures, oferim si servicii medicale decontate in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate, alaturi  de serviciile medicale  la cerere, asigurate contra cost.
Suntem o unitate tanara, ne putem, insa, mandri cu realizarile noastre, eforturile au fost insemnate din partea tuturor celor care concura la bunul mers al clinicii si, evident, nu ne vom opri aici. Avem proiecte de viitor indraznete, dar realizabile, intr-un domeniu medical , dar si social.

Tur Virtual
Clinica Somesan - Tur Virtual
Vizitati acum in mod virtual Clinica Somesan
Contact
Adresa:
Aleea Mărăşti Nr. 1
Baia Mare, Maramures

Telefon:

Tel. 0751.229.475
Tel. 0362.415.521
Tel. 0362.415.535
Fax: 0362.415.540

Luni- Vineri: 7-20
Sambata: 7-15

(inclusiv Laboratorul de analize medicale cu eliberare rezultate in aceeasi zi)

Email:

office@clinicasomesan.ro
 
 
Activitate Stiintifica
» ACTIVITATE STIINTIFICA LA CLINICA SOMESAN
» PROGRAMUL MARAMEDICA 2015
» WORKSHOP ELASTOCONT - Baia Mare 13 septembrie 2014
» CONFERINTA DE PNEUMOLOGIE INSPIR - IASI 11 - 13 septembrie 2014
» SCOALA NATIONALA DE VARA - SUIOR 2014
» MARAMEDICA - Februarie 2014
 
Noutati
» NOUTATE
» MENTENANȚA CALL-CENTER
» PACHETE ANALIZE MEDICALE - OFERTE!
» CHESTIONAR SATISFACTIE CLIENTI
» ANGAJARE ASISTENTI MEDICALI
» PROGRAM DE SARBATORI - RUSALII
» SERVICII MEDICALE IN CONTRACT CU CASA DE ASIGURARI - valabile de la data de 1 aprilie 2017
» SERVICII DE MATERNITATE SI NEONATOLOGIE
» Eliberare permis auto si portarma
» CONSULTATII ENDOCRINOLOGIE
 

Copyright © 2020 ClinicaSomesan.ro ceasuri replica fake rolex replica watches