Acasa Despre Noi Servicii Medicale Echipa Medicala Galerie Foto Video Parteneri Contact Pagina Pacientului EN

Clinica Somesan - Servicii Medicale Baia Mare
 
Rezultate Medicale


Cod Acces:

Servicii Medicale
» Alergologie si Imunologie Clinica
» ATI
» Bronhoscopie
» Cardiologie
» Chirurgie Generala
» Chirurgie Pediatrica
» Chirurgie Plastica si Estetica
» Chirurgie Toracica
» Chirurgie Vasculara
» Consiliere nutritionala
» Dermatologie
» Diabet si Boli de Nutritie
» Diagnostic al Afectiunilor Mamare
» EMG + EEG
» Endocrinologie
» Endoscopie digestiva
» Epidemiologie
» Examinari medicale siguranta transporturilor
» Explorari functionale
» Farmacie cu Circuit Deschis
» Farmacie cu Circuit Inchis
» Fiziokinetoterapie - Recuperare
» Gastroenterologie
» Genetica Medicala
» Ginecologie
» Hematologie
» Laborator de Analize Medicale
» Masaj
» Maternitate
» Medicina Fizica si Balneologie
» Medicina Interna
» Medicina Muncii
» Nefrologie
» Neonatologie
» Neurochirurgie
» Neurologie
» Neurologie pediatrica
» Oftalmologie
» Oncologie
» ORL
» Ortopedie
» Ortopedie Pediatrica
» Pediatrie
» Pneumologie
» Pneumologie Pediatrica
» Psihiatrie
» Psihologie
» Radiologie Dentară
» Radiologie si Imagistica Medicala
» Reumatologie
» Sali de Operatie
» Sterilizare
» Stomatologie
» Stomatologie - Chirurgie BMF
» Unitate de Transfuzie Sanguina
» Urologie
Radiologie Dentară

O radiografie dentara este o imagine plana a unui organ obtinuta in urma expunerii zonei respective la radiatii X. O radiografie dentara, in cadrul tratamentului stomatologic. se realizeaza frecvent, de multe ori ea fiind obligatorieRadiografia dentara ajuta la diagnosticarea corecta a cazului clinic si la elaborarea planului de tratament. In general medicul recomanda o radiografie dentara si o realizeaza chiar el in cabinetul de medicina dentara sau in anexe ale acestuia. In Romania cel mai frecvent radiografia dentara se realizeaza in centre de radiologie dentara specializate. Exista numeroase tipuri de radiografii dentare fiecare dintre acestea avand destinatii specifice, cu avantaje si dezavantaje.

Ortopantomograma ( OPG ) - este o reprezentare radiologica panoramica a caviatii orale. Ea furnizeaza pentru medic o imagine de ansamblu a situatiei clinice a pacientului fara a oferi informatii de finete. Ortopantomograma mareste obiectul cu valori cuprinse intre 25-35%. OPG-ul cuprinde ambele arcade dentare si arata destul de precis raportul dintilor cu formatiunile anatomice vecine: sinusuri maxilare, canale mandibulare. Momentul in care se efectueaza de obicei este la inceputul tratamentului, fiind foarte importanta pentru stabilirea unui diagnostic general corect. De multe ori sunt necesare radiografii retroalveolare, mai mici ca dimensiune dar care prezinta informatii mult mai in detalui.

Radiografie dentara retroalveolara - imaginea radiologica prezinta doar cativa dinti de pe arcada dentara. Este un tip de radiografie ce ofera informatii precise dar pentru zone limitate ale cavitatii orale. Acest tip de radiografie dentara este indicata in afectiuni dentare solitare ca de exemplu in cazul leziunilor carioase sau pentru verificarea unui tratament. Pacientului i se ataseaza de dinti un mic suport ce cuprinde si filmul radiologic dentar. Asistenta de radiologie dentara roaga pacientul sa stea nemiscat cateva secunde, atat cat este necesar ca pe film sa se inregistreze imaginea radiologica. Filmul se developeaza in cateva minute. Acest gen de radiografie dentara arata informatii detaliate despre zona punctelor de contact dentare. Mai jos este exemplificat acest gen de radiografie dentara.

 Radiografie dentara muscata - imaginea radiologica prezinta doar cativa dinti de pe arcada dentara. Si acest tip de radiografie dentara ofera informatii precise doar pentru zone limitate ale cavitatii orale. Tipul acesta de radiografie dentara este indicata pentru explorarea dintilor vazuti dinspre partea ocluzala a lor. Pacientului i se ataseaza de dinti un mic suport ce are atasat filmul radiologic dentar pozitia fiind de muscare a filmului intre dinti. Aparatul radiologic este pozitionat undeva deasupra capului pacinetului. Asistenta de radiologie dentara roaga pacientul sa stea nemiscat cateva secunde, timp necesar ca pe film sa se inregistreze imaginea radiologica. Filmul se developeaza in cateva minute.

Radiografie dentara digitala plana ( in doua dimensiuni ) - este cea mai noua modalitate de realizare a radiografiei dentare. Datorita volumului redus al aparatului radiologic dar si al cantitatii de radiatii poate fi folosit langa scaunul dentar. Acest lucru faciliteaza tratamentul si mai ales verificarea etapelor terapeutice. Filmul dentar este inlocuit cu un senzor ce are aspect de film dentar. Acesta capteaza imaginile radiologice si le transmite catre un calculator ce ulterior le afiseaza pe un monitor. Avantajul major ale acestui tip de aparat il reprezinta ergonomia.

Principalul neajuns al unei radiografii dentare clasice il reprezinta vizualizarea in doua domensiuni a unor structuri tridimensionale. In ultimii ani s-au dezvoltat sisteme de radiologie dentara digitala. Acestea au avantajul utilizarii unor doze de radiatii mai mici dar si posibilitatea inregistrarii imaginilor in format electronic, facilitand astfel transformarea lor in imagini 3D a zonei radiografiate.

(sursa - netdent.ro)Tur Virtual
Clinica Somesan - Tur Virtual
Vizitati acum in mod virtual Clinica Somesan
Contact
Adresa:
Aleea Mărăşti Nr. 1
Baia Mare, Maramures

Telefon:

Tel. 0751.229.475
Tel. 0362.415.521
Tel. 0362.415.535
Fax: 0362.415.540

Luni- Vineri: 7-20
Sambata: 7-15

(inclusiv Laboratorul de analize medicale cu eliberare rezultate in aceeasi zi)

Email:

office@clinicasomesan.ro
 
 
Activitate Stiintifica
» ACTIVITATE STIINTIFICA LA CLINICA SOMESAN
» PROGRAMUL MARAMEDICA 2015
» WORKSHOP ELASTOCONT - Baia Mare 13 septembrie 2014
» CONFERINTA DE PNEUMOLOGIE INSPIR - IASI 11 - 13 septembrie 2014
» SCOALA NATIONALA DE VARA - SUIOR 2014
» MARAMEDICA - Februarie 2014
 
Noutati
» NOUTATE
» MENTENANȚA CALL-CENTER
» PACHETE ANALIZE MEDICALE - OFERTE!
» CHESTIONAR SATISFACTIE CLIENTI
» ANGAJARE ASISTENTI MEDICALI
» PROGRAM DE SARBATORI - RUSALII
» SERVICII MEDICALE IN CONTRACT CU CASA DE ASIGURARI - valabile de la data de 1 aprilie 2017
» SERVICII DE MATERNITATE SI NEONATOLOGIE
» Eliberare permis auto si portarma
» CONSULTATII ENDOCRINOLOGIE
 

Copyright © 2020 ClinicaSomesan.ro ceasuri replica fake rolex replica watches