Acasa Despre Noi Servicii Medicale Echipa Medicala Galerie Foto Video Parteneri Contact Pagina Pacientului EN

Clinica Somesan - Servicii Medicale Baia Mare
 
Rezultate Medicale


Cod Acces:

Servicii Medicale
» Alergologie si Imunologie Clinica
» ATI
» Bronhoscopie
» Cardiologie
» Chirurgie Generala
» Chirurgie Pediatrica
» Chirurgie Plastica si Estetica
» Chirurgie Toracica
» Chirurgie Vasculara
» Consiliere nutritionala
» Dermatologie
» Diabet si Boli de Nutritie
» Diagnostic al Afectiunilor Mamare
» EMG + EEG
» Endocrinologie
» Endoscopie digestiva
» Epidemiologie
» Examinari medicale siguranta transporturilor
» Explorari functionale
» Farmacie cu Circuit Deschis
» Farmacie cu Circuit Inchis
» Fiziokinetoterapie - Recuperare
» Gastroenterologie
» Genetica Medicala
» Ginecologie
» Hematologie
» Laborator de Analize Medicale
» Masaj
» Maternitate
» Medicina Fizica si Balneologie
» Medicina Interna
» Medicina Muncii
» Nefrologie
» Neonatologie
» Neurochirurgie
» Neurologie
» Neurologie pediatrica
» Oftalmologie
» Oncologie
» ORL
» Ortopedie
» Ortopedie Pediatrica
» Pediatrie
» Pneumologie
» Pneumologie Pediatrica
» Psihiatrie
» Psihologie
» Radiologie Dentară
» Radiologie si Imagistica Medicala
» Reumatologie
» Sali de Operatie
» Sterilizare
» Stomatologie
» Stomatologie - Chirurgie BMF
» Unitate de Transfuzie Sanguina
» Urologie
Oftalmologie

Cabinetul de Oftalmologie va sta la dispozitie cu o gama variata de servicii de specialitate in vederea stabilirii unui diagnostic corect si a efectuarii tratamentului adecvat, astfel incat sa putem rezolva cea mai mare parte a patologiei oculare.

 
Rolex replica orologi replica

In Cabinetul de OFTALMOLOGIE, activitatea medicală de specialitate se realizează sub coordonarea metodologică și profesională a Doamnei Prof. Univ. Dr. NICOARĂ SIMONA, cadru didactic Catedra Oftalmologie a Universității de Medicină și Farmacie Cluj Napoca, alături de o echipă medicală compusă din:

Dr. ANDREȘAN ILEANA

Dr. CORDEA OANA

Dr. CIPLEA HARIETTA 
 
Dr. FAT VERONICA
 
Dr. MOLNAR IOANA
 
Examinari:
 
examinarea acuitatii vizuale;
stabilirea refractiei cu ajutorul autorefractometrului computerizat;
stabilirea keratometriei cu keratometrul computerizat;
prescriptia de ochelari computerizata;
presciptia de lentile de contact;
biomicroscopia polului anterior;
examinarea fundului de ochi cu lentila Volk;
examinarea unghiului camerular cu lentila Goldman;
masurarea tensiunii intraoculare;
teste de secretie lacrimala;
biometrie;
examinarea permeabilitatii cailor lacrimale.
 
 
Monitorizare:
 
glaucom;
degenerescenta maculara;
cataracta;
uveite;
postchirurgical.
 
Tratamente:
 
extragerea corpilor straini corneeni;
nitratari;
badijonare cu iod;
injectii parabulbare;
tratamentul arsurilor corneene;
tratamentul keratitelor.
 
 
Interventii chirurgicale:
 
dezobstructia canalului lacrimal;
excizia salazionului;
excizia chistelor palpebrale;
excizia tumorilor palpebrale;
corectia ectropionului/ entropionului;
corectia blefarosalazisului;
blefarorafia;
corectia trichiazisului;
operatii estetice palpebrale;
excizia pterigionului;
excizia chistelor conjuctivale;
tratamentul chirurgical al glaucomului;
tratamentul chirurgical prin facoemulsificare al cataractei  si implantarea de cristalin artificial.
 
 

Tomografia în coerență optică (pe scurt, OCT) ne introduce în medicina de înaltă tehnologie, unde progresele revoluționare în imagistica oftalmică au schimbat definitiv modul cum „vedem” retina și putem spune “vedem prin retină”! OCT revoluţionează depistarea precoce şi tratamentul afecţiunilor oculare, cum ar fi găuri retiniene, membrane pre-retiniene, edem macular și afectarea nervului optic în glaucom.

OCT asigură în timp real imagini de înaltă rezoluție sub forma de secțiuni ale retinei similare cu secțiunile histopatologice “in vivo”.

 

Funcționarea OCT se bazează pe o tehnică de măsurătoare optică numită “interferență prin coerență joasă”. Când lumina emisă de sursa aparatului este direcționată către ochi, ea este reflectată de structurile intraoculare cu proprietăți optice diferite.

Tomografia în coerenţă optică utilizează o sursă de lumină monocromatică cu care se baleiază retina şi se analizează lumina reflectată de către vitros, straturile retinei şi nervul optic. Se obţine astfel o imagine a structurii retiniene cu rezoluţie axială de 5 microni. Achiziţia imaginii OCT este foarte rapidă, iar lumina emisă de sursă este în spectrul infraroşu, astfel nu produce disconfort pacienţilor

Tehnologia modernă OCT în domeniu spectral poate scana de 65 de ori mai rapid decât cea convențională, iar captarea și analiza unor arii retiniene de 6 x 6 mm se realizează în câteva secunde, cu rezoluție înaltă a imaginii și beneficiind de tehnici computerizate de prelucrare a imaginii 3D, adăugând în plus și compensarea mișcărilor oculare.

OCT-ului pun în evidenţă schimbările anatomice şi de structură ale retinei. Există o multitudine de cauze care generează modificări anatomice ale retinei: degenerescenţă maculară, edem macular, fibroză retiniană. OCT-ul este extrem de eficient în monitorizarea tratamentului degenerescenţei maculare a pacienţilor cu tratament LASER sau cu injecţii de Avastin. De asemenea OCT-ul poate evalua starea de sănătate a nervului optic şi permite urmărirea evoluţiei pacienţilor cu glaucom. Scanările OCT-ului pun în evidenţă atât fibrele nervoase din retină cât şi structura nervului optic.

Pentru retinopatia diabetică este foarte utilă depistarea precoce a edemului macular, iar în fazele avansate tracţiunile vitreo-retiniene. Edemul macular este cea mai frecventă cauză de scădere a vederii la pacienții cu diabet zaharat. După aspectul de leakage evidențiat angiofluografic, edemul macular poate fi focal sau difuz. Tehnicile convenționale bidimensionale ca fotografia retiniană și AFG oferă o imagine topografică a retinei ce ajută la stabilirea leziunilor tratabile, dar nu evidențiază schimbările ce apar în interiorul straturilor retiniene. OCT conferă o imagine în interiorul straturilor retinei și poate detecta acumularea de fluid, formarea de spații chistice, exudatele dure și decolarea seroasă de retină. Mai mult, OCT este capabil să diagnosticheze tracțiunea maculară, membrana hialoidă îngroșată, tensionată și găurile maculare lamelare.

Studiile din literatură aduc suficiente dovezi că OCT este un instrument preferat pentru măsurarea grosimii în edemul macular. Un raport al Academiei Americane de Oftalmologie arată că pentru fiecare pacient, OCT măsoară grosimea retinei cu un grad ridicat de acuratețe, iar reproductibilitatea este bună, deși aceasta depinde de claritatea mediilor oculare și de abilitatea tehnică a operatorului.

 

LASER ARGON OFTALMOLOGIC

Laserul este unul dintre instrumentele cele mai importante, cele mai utile si foarte raspindite in practica oftalmoloigca. De altfel,  primele cercetari in clinica umana privind rolul si eventualul impact terapeutic al laserului, au fost facute in oftalmologie. In oftalmologie, laserul este utilizat ca modalitate terapeutica.

 

 

Retinopatia diabetica

 

Cea mai frecventa indicatie pentru tratamentul cu laser o reprezinta retinopatia diabetica.  Diabetul, in evolutia lui - mai ales atunci cind nu este bine controlat - determina complicatii la nivelul ochiului.  Iar retinopatia  diabetica este una dintre cele mai frecvente astfel de complicatii. In evolutia ei, tratamentul cu laser este indicat in doua situatii.

Una este edemul macular semnificativ clinic: atunci cind tratamentul medicamentos nu ofera rezultate satisfacatoare, se recomanda laserul. A doua este retinopatia diabetica proliferativa. Aceasta este o forma severa de interesare retiniana si apare de cele mai multe ori atunci cind diabetul nu este bine controlat. Aceasta se carcaterizeaza prin aparitia unor  vase noi - le numim "neovase" -  vase de proasta calitate, extrem de fragile, care nu mai raspund comenzilor normale.

Exista riscul este ca ele sa se dezvolte foarte mult si sa se extinda pe intreg globul ocular. La care se adauga riscul ca acestea sa singereze si sa determine hemoragii importante si/sau dezlipiri de retina. Or laserul nu face altceva decit sa distruga aceste neovase. Pacientul candidat pentru tratamentul cu laser in asemenea situatie trebuie sa fie extrem de bine informat. Caci ceea ce facem noi cu laserul este o distrugere unor vase de proasta calitate. In conditiile acestea vederea nu va creste, este posibil sa mai scada, dar macar o stabilizam. Altfel, fara tratamentul cu laser, riscurile sint foarte mari si cel mai important este de orbire.

Acest tratament se efectueaza in sedinte, in sistem ambulatoriu - pacientul nu trebuie internat.  Valoarea laserului in retinopatia diabetica proliferativa consta in a preveni complicatiile pe care aceste vase de proasta calitate le pot induce. Mai trebuie spus ca exista si alte afectiuni care determina aparitia unor astfel de vase: ocluziile venoase si stenoza de carotida sint printre cele mai importante.

Tur Virtual
Clinica Somesan - Tur Virtual
Vizitati acum in mod virtual Clinica Somesan
Contact
Adresa:
Aleea Mărăşti Nr. 1
Baia Mare, Maramures

Telefon:

Tel. 0751.229.475
Tel. 0362.415.521
Tel. 0362.415.535
Fax: 0362.415.540

Luni- Vineri: 7-20
Sambata: 7-15

(inclusiv Laboratorul de analize medicale cu eliberare rezultate in aceeasi zi)

Email:

office@clinicasomesan.ro
 
 
Activitate Stiintifica
» ACTIVITATE STIINTIFICA LA CLINICA SOMESAN
» PROGRAMUL MARAMEDICA 2015
» WORKSHOP ELASTOCONT - Baia Mare 13 septembrie 2014
» CONFERINTA DE PNEUMOLOGIE INSPIR - IASI 11 - 13 septembrie 2014
» SCOALA NATIONALA DE VARA - SUIOR 2014
» MARAMEDICA - Februarie 2014
 
Noutati
» NOUTATE
» MENTENANȚA CALL-CENTER
» PACHETE ANALIZE MEDICALE - OFERTE!
» CHESTIONAR SATISFACTIE CLIENTI
» ANGAJARE ASISTENTI MEDICALI
» PROGRAM DE SARBATORI - RUSALII
» SERVICII MEDICALE IN CONTRACT CU CASA DE ASIGURARI - valabile de la data de 1 aprilie 2017
» SERVICII DE MATERNITATE SI NEONATOLOGIE
» Eliberare permis auto si portarma
» CONSULTATII ENDOCRINOLOGIE
 

Copyright © 2020 ClinicaSomesan.ro ceasuri replica fake rolex replica watches